Összefoglalás a jelenlegi kakaópiaci helyzetről: A kakaó világpiaci ára az elmúlt évben több mint háromszorosára emelkedett, mivel a globális kínálati piac már a harmadik egymást követő évben hiányt szenvedett. A nyugat-afrikai ország a kakaótermelés legalább 30%-os csökkenésére számít. Április 18-án teszik közzé a feldolgozási adatokat, a jelenlegi állás arra enged következtetni, hogy a számok alakulását a nyersanyaghiány mozgatja majd elsősorban, és nem pedig a vélhetően csökkenő kereslet.
A NutriBeauty termékvonal kiemelkedő lehetőséget nyújt a szépség és fiatalság megőrzésére, természetes összetevőkkel és innovatív megoldásokkal segíti elő a bőr, a haj és a köröm egészségét. Fontos, hogy figyelmet szenteljünk testünk belső és külső ápolására, hogy megőrizzük szépségünket és vitalitásunkat hosszú távon.
A cukorcsökkentés kihívásokkal teli folyamat, mivel az alapanyagnak fontos funkcionális tulajdonságai is vannak, amelyek az édes ízen túlmutatnak. Az akáciagumi segítség lehet, hiszen egy természetes textúrázó alapanyag, amely megoldást jelenthet a technikai kihívásokra, miközben megfelel a fogyasztók egyre növekvő elvárásainak is.
A barna alga kivonat segít a testsúly szabályozásában: korlátozza a zsír- és cukorraktározást a szervezetben. Gazdag tengeri polifenol tartalmának köszönhetően, blokkolja a két fő emésztőenzim, a lipáz és az amiláz aktivitását. Az ID-alGTM egy súlycsökkentő alternatíva, amelynek fő célcsoportját a 45 év felettiek jelentik.
Az élet modern kihívásaihoz való alkalmazkodás során egyre növekvő igény mutatkozik az egészség és a vitalitás fenntartására. Sokan keresnek az energiaszintjük növelése érdekében hatékony megoldásokat. A ginzeng stimulálhatja az energiaszintet és fokozhatja a vitalitást. A növényben található ginzenosidek nevű bioaktív vegyületek stimulálják az idegrendszert, javítja az energiatermelést és az anyagcserét.
A testsúly szabályozása számos embert érintő kihívás, és az étvágyszabályozás kulcsfontosságú tényező ebben a folyamatban. A Carolean™ egy innovatív termék, amely a szentjánoskenyér és nopál (Opuntia ficus-indica) összetevőkre épül, és kifejezetten az étvágyszabályozás hatékonyságára fókuszál. Ezt a szinergikus készítményt úgy tervezték, hogy egyszerre nyújtson hatékonyságot és kényelmet azoknak, akik a testsúly szabályozásán dolgoznak.
A kakaópiac jelenlegi állapota aggasztó, miközben Elefántcsontpart és Ghána is jelentős exportcsökkenést tapasztal. A Kakaó-Kávé Tanács (CCC) a termelési visszaesésre hivatkozva leállítja a 2024/25-ös termés értékesítését a már eladott kb. egy millió tonnán felül. A kameruni gazdák elégedettek a nemzetközi árszintekkel, míg a Harmattan időjárási jelenség kihívásokat vet fel. A piaci áttekintés negatív, a kakaótermékek piacán pedig a vaj iránti erős kereslet és az árak emelkedése figyelhető meg. Az iparágnak sürgősen alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez a stabilabb jövő érdekében.
Az előző év során az élelmiszerárak állandó emelkedése miatt általánosságban visszaesett a fogyasztás, azonban az erre irányuló kutatások azt mutatják, hogy mindennek ellenére is hajlandóak többet költeni a fogyasztók olyan élelmiszer-összetevőkre, amelyek összhangban vannak értékrendjükkel.
Ezek alapján a gyártók még a gazdasági nehézségek idején is többet tudnak nyújtani a fogyasztók számára, mint csupán a termékek árának csökkentése. Az emberek számára kiemelkedő fontosságú érték a fenntarthatóságra való törekvés, az egészségesebb táplálkozás és az egyéb etikai szempontok. Tehát összességében számos olyan tényező jelenik meg egy termék kiválasztása során, amely plusz értéket jelent a vásárlók számára.
A Nexira által piacra dobott Cognivia egy speciális termék, amelyet a mentális teljesítmény, illetve a kognitív funkciók támogatására hoztak létre. A Cognivia egy olyan természetes összetevőkön alapuló komplex termék, amely gondosan kiválasztott összetevőket tartalmaz az agy működésének támogatására.
Az étrend-kiegészítő a rozmaring és a zsálya kivonatán alapul, melyeket hagyományosan a mentális éberség és koncentráció támogatására használtak. Ezek az összetevők számos antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek és segíthetnek az agyi funkciók, például a memória és a figyelem javításában.
A globális kakaópiac számtalan kihívással és bizonytalansággal néz szembe a jelenlegi szezonban. A Nemzetközi Kakaószervezet becslése szerint a 2023/24-es szezonra mintegy 100 000 tonnás hiány várható, ami egy összetett és változékony piaci környezetet vetít előre.